Despre mine
Sunt Dr. Iosefina Speers si am inceput sa scriu despre asumarea responsabilitatii pentru sanatatea personala din 1 iunie 2012 pe pagina de facebook “Tu esti doctorul tau”, iar din 22 noiembrie 2013 am lansat si blogul cu acelasi nume, tuestidoctorultau.ro.
Cred ca cele mai importante lucruri de care e nevoie pentru a avea sanatate fizica, dar si sufleteasca, sunt atitudinea si responsabilitatea personala pentru mentinerea si imbunatatirea ei.
Sanatatea incepe de la a preveni starea de boala, continua cu a o mentine si a o imbunatati la un nivel optim personal, prin nutritie echilibrata, aport de vitamine si suplimente pentru un status nutritional optim, evitare substante toxice, sport si exercitiu fizic, dezvoltare personala si profesionala continua, suport spiritual, relational si social etc.
Nu exista sanatate (pe termen lung), atat timp cat mentalitatea cu privire la aceasta este gresita. O persoana care isi va neglija sanatatea in mod permanent, printr-un stil de viata nesanatos, va incepe sa aiba diverse probleme de sanatate.
Pregatirea mea profesionala include urmatoarele repere majore, enumerate in ordine antecronologica mai jos.
Studiile de baza la UMF Carol Davila, Bucuresti
- Asistent de cercetare in coagulare si tromboza, in Spitalul Clinic Coltea, Laboratorul de hemostaza, cu studiu in trombofilii, in special la gravidele cu sarcini cu risc (2007)
- Membru fondator din 2007 la Societatea Romana de Hemostaza si Tromboza.
- Rezidentiat in Medicina de Laborator (cu durata de 5 ani) cu admitere prin concurs, cu stagiul optional in laboratorul de hemostaza din Clinica de Hematologie a Spitalului Clinic Coltea, cu studiu dedicat in trombofiliile ereditare
- Master in Sanatate publica si managementul serviciilor de sanatate, cu lucrarea de licenta despre Trombofilia ereditara la gravidele cu risc (Factor V Leiden, Factor II G20210A, MTHFR C677T, antitrombina III, proteina C, proteina S) (2006)
- Facultatea de Medicina Generala.
Cursuri de nutritie, nutrigenomica, epigenetica
- Curs online Mastering Functional Lab Test Analysis, oferit de Michael McEvoy si Metabolic Healing USA
- Curs de Nutritionist, acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei din Romania, prin care pot sa ofer consultanta nutritionala de specialitate, dieta personalizata, suplimentare nutritionala
- Curs Nutritie de precizie (Nutrigenetica), de educatie medicala continua, organizat de Asociatia Romana de Epigenetica si Metabolomica si sustinut de Prof.Dr. Mihai Niculescu, Advanced Nutrigenomics LLC, USA
- Cursuri online de genetica, metilare, mutatii MTHFR si nutrigenomica organizate de Seeking Health Educational Institute, USA, in 2015:
- Methylation and Clinical Nutrigenomics – Part 1
- Maternal and Pediatric Implications due to MTHFR and Methylation Dysfunction, despre defecte de tub neural, autism, infertilitate, preeclampsie, sindrom Down
- Methylation and Nutrigenomics of Cancer in Prevention, Treatment and Recovery despre diagnostic, preventie si tratament in cancer prin prisma unei abordari personalizate a pacientului pe baza profilului genetic si metabolic
- Cursuri online de nutritie si genetica, in 2014:
- Child Nutrition and Cooking 2.0, la Stanford University
- Nutrition for Health Promotion and Disease Prevention, la University of California San Francisco
- Epigenetic control of gene expression, la University of Melbourne
- Diabetes-a Global Challenge, la The University of Copenhagen’s
- Nutrition, Health, and Lifestyle: Issues and Insights, la Vanderbilt University
- Cursul online Epigenetics & Nutrigenomics la Australasian College of Nutritional and Environmental Medicine cu conceptele de nutrigenomica, sau cum poti sa modifici expresia genelor prin influenta nutrientilor, si pe cel de epigenetica, in care exprimarea informatiei genetice din codul ADN este sub influenta factorilor externi (factori de mediu, factori nutritionali etc.) in 2013.
Interviuri, aparitii media
- Interviu live la Ziarul de sanatate / Hello Sanatate TV, cu Simona Dragomir despre “Mutatiile MTHFR – Care sunt SIMPTOMELE si la ce BOLI predispun” in 13.10.2020.
Suplimente recomandate
- Vitaminele si suplimentele nutritionale bio-identice, de inalta puritate si calitate, produse de Seeking Health, sub indrumarea Dr. Ben Lynch din 2015:
- folat de generatia aIV-a metilfolat L-5-MTHF Quatrefolic,
- vitamina B6 activa de tip P-5-P
- vitamine B12 si metilfolat in urmatoarele variante :
- ADENO B12 ce contine adenozil-B12,
- Active B12 1000 mcg ce contine adenozil-B12 plus metil-B12,
- Active B12 plus L-5-MTHF ce contine metil-B12 + metilfolat L-5-MTHF
- Extract obtinut din frunzele de maslin – OLIVUM® produs de compania italiana Evergreen
- Suplimentul nano-zeolit Advanced TRS pentru chelarea de metale grele
- Uleiul de peste articEQ Arctic Pure Oil GOLD produs de compania norvegiana Eqology si despre folosirea acestuia in tratamentul nutrigenomic
- Produse de ingrijre personala de la Forever Living Products, USA.
Perspectiva a ceea ce scriu pe blog este dubla, atat ca medic de laborator specializat in nutrigenomica, cat si ca persoana care isi optimizeaza si compenseaza background-ul genetic (fix).
Contact
Pentru programari pentru o consultatie de nutrigenomica, va rog sa trimiteti mesajul dumneavoastra prin:
- e-mail la office@nutrigenomic.ro
- formularul de contact de mai jos
- pagina de Contact.
Voi raspunde personal la solicitare.
Iosefina Speers
Buna ziua,
In urma a trei sarcini pierdute la 6-7 sapt,(embrionul nu s a dezvoltat) , am facut analiza de trombofilii ereditare cu urmatoarele rezultate :
– Mutatii Factor V Leiden si factor II : mutatia 20210 G>A in factorul II si mutatia 1691G>A in factorul V nu au fost identificate
– Mutatiile genei MTHFR : mutatia 677 C>T a fost identificata in stare heterozigota si mutatia 1298 A>C nu a fost identificata
– Mutatiile genei PAI-1 : mutatia -675 4G in gena PAI a fost identificata in stare heterozigota si mutatia -844A>G in gena PAI a fost identificat genotip AG
– Mutatia factorului XIII (V34L) : a fost identificata in stare heterozigota.
Doctorul meu ginecolog a spus ca analizele sunt ok, ca n-ar fi probleme…
Puteti sa ma ajutati cu o parere va rog? Sa merg totusi la un hematolog?
Nu prea stiu ce sa cred…
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Va recomand sa testati preconceptional folatul seric, folatul eritrocitar, homocisteina serica, holotranscobalamina serica la dvs si la partener.
Recomandarile OMS sunt de a avea MINIM 400 ng/ml de folat eritrocitar preconceptual, insa optim trebuie valori superioare.
Tinand cont de prezenta mutatiei MTHFR 677 este probabil ca au fost nivele insuficiente de folat eritrocitar in primul trimestru.
Va astept la o programare pentru consiliere personalizata – pe pagina de Contact
Multa sanatate!