Buna dimineata!
Un mic dejun bogat in nutrienti, gustos, usor de realizat si mai ales sanatos.
Am folosit 2 banane, 1 portocala, pudra de cacao, seminte decorticate de canepa, fulgi de cocos, fulgi de ovaz.
Se poate servi cu iaurt sau lapte vegetal, dupa preferinte.
Beneficii nutritionale:
- bananele – potasiu, alfa si beta caroten, magneziu, carbohidrati, fibre
- portocala – vitamina C, A, folat, fibre, carbohidrati, potasiu, calciu
- semintele de canepa – 30% proteine, toti aminoacizii esentiali, acizi grasi omega 3, fibre, calciu, magneziu, potasiu
- fulgii de cocos – grasimi vegetale saturate, fibre, potasiu, magneziu, zinc, carbohidrati
- musli de ovaz – carbohidrati, fibre, calciu, potasiu, magneziu, vitamina B5, proteina; in ovaz nu exista gluten si teoretic poate fi folosit de cei cu boala celiaca, totusi este posibila contaminarea cu orz sau secara, de aceea trebuie folosit cu prudenta
- pudra de cacao – carbohidrati, grasimi vegetale saturate si nesaturate, fibre, magneziu, potasiu, zinc seleniu, proteine.
Toate alimentele folosite contin fibre, care sunt extrem de importante pentru a avea un tranzit intestinal normal.
De asemenea, prezenta fibrelor in dieta este asociata cu reducerea riscului de cancer colo-rectal. Pentru 10 grame de fibre pe zi, riscul de a dezvolta cancer colo-rectal scade cu 10%, conform meta-analizei 1.
Multa sanatate si pofta buna!
Iosefina
Referinte
1. http://dx.doi.org/10.1136/bmj.d6617 – http://www.bmj.com/content/343/bmj.d6617.long
Solicitare de Consiliere nutritionala personalizata
Pentru a va programa la o consultatie nutritionala online cu primirea unui tratament nutritional personalizat pe baza profilului genetic , puteti lua legatura cu mine prin:
- pagina de Contact.
- e-mail la office@nutrigenomic.ro
- telefon la numarul in reteaua Orange 0756 129 223
- formularul de mai jos.
Leave a Reply